Tlačová správa OZ Ružomberčan

Dolnému Liptovu pomáha OZ Ružomberčan

Občianske združenie Ružomberčan, ktoré založili bývalí zamestnanci SCP a priatelia Ružomberka v júni 2017, má už 1 400 členov a v priebehu štyroch mesiacov sa tak zaradilo k najsilnejším občianskym platformám na prinášanie riešení pre zlepšenie života v regióne Dolného Liptova.

„Ciele a náplň činnosti združenia sme predstavili verejnosti v polovici júna a pozitívna spätná väzba od ľudí z Ružomberka a okolitých obcí je pre nás veľkým povzbudením a motiváciou do ďalšej práce,“ povedal predseda OZ Ružomberčan Marián Bujňák. Občianske združenie založili bývalí zamestnanci SCP, obyvatelia a priatelia Ružomberka, ktorým záleží na rozvoji mesta a regiónu v prospech tých, ktorí tu žijú a pracujú. OZ ponúka riešenia pre zlepšenie života rodín, seniorov a detí. Presadzuje vytvorenie podmienok a prijatie takých opatrení, ktoré zabezpečia dlhodobý rozvoj podnikania a priemyslu v Ružomberku za účelom zvyšovania pracovných príležitostí a ekonomickej sily obyvateľov. Združenie svojimi aktivitami chce prispieť aj k nárastu turizmu v regióne formou zatraktívnenia turistických chodníkov a kultúrno-historických objektov. V neposlednom rade pomáha Ružomberku pri riešení neúnosnej dopravnej situácie v meste a to apelom na dobudovanie úseku diaľničnej komunikácie D1: Hubová – Ivachnová a následne vybudovaním južného obchvatu Ružomberka: rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica – Ružomberok.

„Medzi nami sú ľudia, ktorí vďaka svojej profesii, odbornému či záujmovému pôsobeniu, vedia ponúknuť efektívne riešenia v oblastiach, ktoré náš región dlhodobo trápia. Každého člena si veľmi vážime – či už sú to ľudia pôsobiaci vo verejnej správe, v zdravotníctve, v sociálnej oblasti, v kultúre, v oblasti ochrany životného prostredia, ale aj zástupcovia najsilnejšieho zamestnávateľa MONDI SCP a predstavitelia miestnych nadácií – každý, kto má dobrý úmysel pomôcť nášmu kraju, je v OZ Ružomberčan vítaný,“ doplnil Bujňák.

Doposiaľ sa združeniu podarilo zabezpečiť bezplatnú mestskú hromadnú dopravu pre členov nad 65 rokov, opravu dlhodobo zničenej dlažby pred športovou halou Koniareň, v spolupráci so Školou úžitkového výtvarníctva pripraviť výstavu k papierenskej tradícii mesta Ružomberok, zorganizovať niekoľko spoločenských akcií pre deti a seniorov ako napríklad podujatie CITY RUN 2017. OZ Ružomberčan sa tiež pripojilo k niekoľkým akciám, ktorých cieľom bolo upozorniť vládu SR na potrebu urýchleného vyriešenia neúnosnej dopravnej situácie v Ružomberku. Každý člen združenia získa členskú kartu, ktorá ho vďaka spolupráci s partnerskými subjektmi, oprávňuje k čerpaniu niekoľkých výhod a zliav. Členstvo v združení je možné získať vyplnením online formulára na www.ozruzombercan.sk, alebo osobne vždy v stredu v čase od 7.00 do 15.00 v kancelárii OZ Ružomberčan na Bystrickej cesta 1 v Ružomberku.